POLICIJSKA UPRAVA BJELOVARSKO – BILOGORSKA
Vlahe Paljetka 2, 43 000 Bjelovar, tel.: +385 43 270 111
bjelovarsko-bilogorska uprava > Vijesti > "Poštujte naše znakove"

"Poštujte naše znakove"

"Poštujte naše znakove"
8. rujan 2017. -

Foto: ilustracija 

          Sukladno zadaćama iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, početkom nove školske godine i tijekom mjeseca rujna 2017. godine PU bjelovarsko-bilogorska provodit će akciju "Poštujte naše znakove", usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

          U sklopu operativno-preventivnih aktivnosti, PU bjelovarsko-bilogorska i policijske postaje na njezinom području provest će niz aktivnosti s ciljem da se naglasi značaj sigurnosti djece u prometu i da se u neposrednom kontaktu s policijom osjeti zajedništvo građana i policije. 

Tako će se: 

           1. U dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima škola organizirati 20-minutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola s ciljem upoznavanja djece s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Ove će godine u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa biti  osiguran prigodni promidžbeni materijal, tako da će svaki prvašić u našoj Županiji dobiti po jedan primjerak navedenog materijala. Poslije predavanja djeci će se uručiti raspoloživi promidžbeni  materijal koji je osiguran u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave.   

Prilikom posjete školi, policijski službenici upoznat će ravnatelje škola, nastavnike i djecu s mogućnošću korištenja web aplikacije za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa – „Prometna učilica“, koja je dostupna putem interneta na adresi  http://ucilica.skole.hr./prometna           

            2. S ravnateljima osnovnih škola dogovoreno je da policijski službenici budu nazočni prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda kako bi roditeljima u kratkom izlaganju, a najviše do 10-ak minuta, izložili nekoliko najvažnijih poruka o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.

            3. Zajedno s tijelima jedinica lokalne i područne samouprave nadležnim za promet te tvrtkama nadležnim za održavanje prometnica, policijski službenici izvršiti će pregled prometnica u blizini škola, i gdje je to potrebno, obnovit će se horizontalna i vertikalna prometna signalizacija.

            4. Tijekom mjeseca rujna, svakodnevno, a posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici će pojačano operativno-preventivno pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole, a u vrijeme trajanja akcije angažirat će se i raspoložive školske prometne jedinice. Policijski službenici provodit će i pojačanu kontrolu kretanja vozila na prometnicama u zoni škola, a sankcionirat će se i sva nepropisna parkirana i zaustavljena vozila. Pored toga, policija će pojačano nadzirati autobuse koja prevoze djecu, njihovu tehničku ispravnost, a u slučaju nepoštivanja propisanih uvjeta protiv odgovornih osoba poduzimati zakonom propisane mjere iz nadležnosti policije. 

            Molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, a osobito  vozače pozivamo na oprez, odnosno da u te dane obrate posebno pozornost na djecu u zonama škola i na njihovom putu od kuće do škole, kako bismo na taj način svi zajedno doprinijeli sigurnijem sudjelovanju djece u prometu. Jednako tako, pozivamo sve građane da policiji dojave sve prometne prekršaje koje uoče u zonama škola, kao i eventualne nedostatke u prometnoj signalizaciji i okolišu koji mogu ugroziti sigurnost djece.Vijesti za aktualni mjesec:


15.2.2018.U prometnoj nesreći u Daruvaru 69-godišnja pješakinja teško ozlijeđena
15.2.2018.U Žabjaku provaljeno u dvije susjedne kuće, a u Dežanovcu u školu i društveni dom
15.2.2018.U stambenoj zgradi 34-godišnjakinja remetila javni red i mir
15.2.2018.Pojačane aktivnosti u prometu u razdoblju od 16. do 18. veljače
14.2.2018.Neovlaštena proizvodnja i promet drogama
14.2.2018.U ugostiteljskom objektu skidao odjeću i obuću
13.2.2018.U prometnoj nesreći 55-godišnji vozač "Forda" teško ozlijeđen
13.2.2018.Naročito drsko i nepristojno ponašanje
13.2.2018.Vikao i galamio na prometnog redara
12.2.2018.Prevarena 82-godišnjakinja
12.2.2018.U Grubišnom Polju provaljeno u trgovački centar
12.2.2018.Krađa artikala i dnevnog utrška
12.2.2018.27-godišnjaku kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda
12.2.2018.Požar u silosu sa piljevinom
12.2.2018.Rezultati preventivno-represivne acije pojačanog nadzora u prometu
9.2.2018.Visoka policijska škola na predstavljanju preddiplomskog stručnog studija kriminalistike
9.2.2018.Nepoznatom tekućinom oštećena lak boja na Renault Meganu
8.2.2018.Predstavljena aplikacije Red Button
8.2.2018.U prometnoj nesreći teže ozlijeđena biciklistkinja
8.2.2018.U Velikom Grđevcu provaljeno u obiteljsku kuću


str.: 1 od 2. Ukupno: 31 zapisa.